... 6000 m²-en a legnagyobb raktárkészlet

... 6000 m²-en a legnagyobb raktárkészlet

Milyen típusú súlytárcsákat vegyünk?

Súlytárcsák kiválasztásának szempontjai

A megfelelő típusú súlytárcsák megválasztáshoz több szempontot kell figyelembe vennünk:

  • Milyen jellegű edzőterembe keresünk súlytárcsákat?

  • Olcsóbb vagy tartósabb megoldást keresünk?

  • Fontos-e a jó fogás és a dizájnos kialakítás?

  • Hány munkaállomásunk (tárcsás fitneszgépünk, állványunk, erő- vagy guggolókeretünk, fekpadunk van?

  • Kezdők, haladók, vagy súlyemelők, netán CrossFit-versenyzők vagyunk-e?

  • Akarjuk-e ledobni vagy leejteni a tárcsákat a földre?

Mekkora súlytömeget használjunk?

Akkor tudjuk az átlagos edzésigényeket kielégíteni, ha legalább 100 kg tárcsasúllyal számolunk munkaállomásonként.

Egy felsőtestet megdolgoztató tárcsasúlyos gépnél az átlagfelhasználó kb. feleakkora súlyt mozgat meg, mint egy alsótestet megdolgoztató lábtológépen. Utóbbinál kb. 200 kg súlytárcsát érdemes a gépen vagy a gép közelében tárcsatartó állványon tartani. Ugyanakkor, ha súlyemelő-kiálláson vagy erőkeretben dolgozunk, akkor 140-250 kg tárcsára is szükségünk lehet haladó szinten, hogy a megfelelő súlyokkal tudjunk dolgozni a fejlődésünk érdekében.

Az olimpiai súlytárcsák 50 mm-es furatátmérővel rendelkeznek, a furatban található fémbetét segíti az olimpiai rúdra történő könnyű felrakást és levételt. A tárcsák lecsúszásának, elmozdulásának megakadályozása érdekében érdemes rugós szorítóklipszet vagy vagy gyors tárcsarögzítőt használni.

Súlytárcsák típusai

Olimpiai Gumis Súlytárcsa

Az olimpiai gumis súlyzótárcsák az erőemelés és az egyéb nagy súlyokkal történő edzés (pl. fekve-nyomás, guggolás) elengedhetetlen kellékei. A gumis súlytárcsák három kivágott fogantyúval biztosítják a jobb tapadást és a könnyű, ujjainkkal körbefogható biztonsági fogást, ezért könnyen és gyorsan le- és felszerelhetők a súlyzórudakra.

A tárcsasúlyok különböző átmérője miatt nem szabad olyan gyakorlatoknál használni őket, ahol a súlyzórudat a súlytárcsákkal leejtik. Ezekhez a gyakorlatokhoz a bumper-súlytárcsákat kell alkalmazni.

Olimpiai Urethán Súlytárcsa

Az urethán olimpiai súlytárcsák tartósabbak a gumi súlytárcsáknál, miközben egyéb tulajdonságaikban nagyon hasonlóak.

Az urethán súlytárcsák három kivágott fogantyúval biztosítják a jobb tapadást és a könnyű, ujjainkkal körbefogható biztonsági fogást, ezért könnyen és gyorsan le- és felszerelhetők a súlyzórudakra. A két súlytárcsa között a beépített elválasztók egy kis rést biztosítanak ezért a felhasználó könnyebben tudja megfogni a súlytárcsát. A súlyzótárcsa belső acélgyűrűje biztosítja, hogy a súlyzótárcsa könnyedén lecsússzon a súlyzórúdról vagy a súlytartószarvról.

A tárcsasúlyok különböző átmérője miatt nem szabd olyan gyakorlatoknál használni őket, ahol a súlyzórudat a súlytárcsákkal leejtik. Ezekhez a gyakorlatokhoz a bumper-súlytárcsákat kell alkalmazni

Bumper olimpiai gumi súlytárcsa

Az olimpiai Bumper gumi súlytárcsákat kifejezetten az olimpiai súlyemelés és az erőemelés edzésének szigorú alkalmazására tervezték. Minden súlyemeléshez és szabadsúlyos erősítőgépekhez használhatók. A súlyzótárcsa EPDM újrahasznosított gumiból készül, amely rendkívül tartós és hatékonyan csökkenti az ütések zaját.

Súlytárcsánként 5 kg – 25 kg-ig, 5 kg-os súlynöveléssel. 5 pár.

Kisebb termekbe legalább egy, nagyobb termekbe két – három szettet ajánlott telepíteni.

Bumper olimpiai urethán súlytárcsa

Az olimpiai Bumper uretháni súlytárcsákat kifejezetten az olimpiai súlyemelés és az erőemelés edzésének szigorú alkalmazására tervezték. Még tartósabb, mint a gumis urethán tárcsa. Minden súlyemeléshez és szabadsúlyos erősítőgépekhez használhatók. A súlyzótárcsa polyurethánból készül, amely rendkívül tartós és hatékonyan csökkenti az ütések zaját.

Súlytárcsánként 5 kg – 25 kg-ig, 5 kg-os súlynöveléssel. 5 pár.

Kisebb termekbe legalább egy, nagyobb termekbe két – három szettet ajánlott telepíteni.

FLEX Bumper olimpiai urethán súlytárcsa 540x540

Frakcionális olimpiai gumis súlytárcsa

A frakcionális súlytárcsákat olimpiai súlyemelésnél használjuk vagy olyan gyakorlatoknál, amikor kisebb léptékben szeretnénk a súlyokat növelni, pl. csúcsnyomási kísérletnél.

Súlytárcsánként 0,5 kg – 2,5 kg-ig, 0,5 kg-os súlynöveléssel. 5 pár.

Amit tudni szeretne a súlytárcsákról!

Súlytárcsák popup
Típusok, anyagok, dizájn, fogás, tartósság, ár.