Rendezés
Összehasonlítás (0)
Tételek: 1 - 24 / 108 (5 oldal)
wrench

1,206,500-,Ft
0 (0)
Tételek: 1 - 24 / 108 (5 oldal)

Szabadsúlyos erősítőgépek

A szabad súlyos erőgépek a fitnesztermek nehézbombázói, ezek adják a legnagyobb terhelést az izomcsoportokra. Mozgásuk általában a leghatékonyabb összetartó (iso-lateral) mozgásokat kínálják, alkalmasak szélsőségesen erős edzés módokra..

A szabadsúlyos gépek szinte hasonló terhelést tudnak adni mint a szabad-súlyokkal végzett gyakorlatok, de biztonságosabb körülmények között, hiszen itt a mozgó karok mindig visszaállnak a kiindulási pozícióba.

Ugyanakkor nagy minőségi eltérés tapasztalható az egyes gyártók termékei között. Flex, Hammer Strength, Life Fitness, Cybex, Precor, Technogym, Matrix márkákból választva megtapasztalhatjuk, hogy jobb az ülések, háttámlák minősége, erősebbek a felhasznált csapágyak, jobb minőségű a gumi fogás, a festés minősége és a gépek tartóssága.

Mindegyiknek van előnye és hátránya, nem véletlen, hogy az edzés minőséget a zászlajukra tűző termek általában vegyesen válogatnak ezekből.

A Hammer Strength hagyományosan jó ebben a kategóriában, bár a 30 éve fejlesztett gépei közül sok mára már elavult, léteznek a piacon jobb megoldások, gépei rendelkeznek tárcsatartó szarvakkal, de túl nagy helyet foglalnak el.

A Cybex gépek kiváló biomechanikai pályával rendelkeznek, kis helyen elférnek, de nem rendelkeznek tárcsatartó szarvakkal.

A Precor szabad súlyos gépek nagyszerű mozgás pályával rendelkeznek, közepes-nagy méretűek és rendelkeznek tárcsatartó szarvakkal.

A Matrix gépek jó működési tartományt kínálnak és többnyire rendelkeznek tárcsatartókkal.

A Hoist gépek némelyike megfelelő biomechanikai pályával rendelkezik, de sok közülük éppen ellene hat annak az ízületkímélő mozgásnak, amiivel hirdetik. Ezek a gépek egy mozgásban lévő ízületet terhelnek egy másik testrészünk mozgatásának bevonásával, így többirányú terhelést adva az ízületeknek. Edzéshatás növekedés nulla, ízület roncsolás 100%.

Ha csak kicsit is bizonytalan bátran forduljon hozzák tanácsért.

25 éves tapasztalatunkkal állunk a rendelkezésére.