Rendezés

Keresés pontosítása


Erősítő gépek

Melyik a legjobb erősítő gépcsalád? Milyen arányban legyenek lapsúlyos és tárcsasúlyos gépek? Hány padot vegyünk és mennyi súlyt? Nehéz egyetlen varázs választ adni. Attól függ milyen helyen, milyen közönségnek milyen szolgáltatás csokorral akarok működni. Ami az egyik helyre a legjobb megoldás, az a másikra nem feltétlenül jó megoldás.

Amennyiben a cél a legjobb biomechanikai működést biztosító gépek kiválasztása egy általános kínálattal rendelkező, vegyes közönségű teremnek, akkor a következő dolgokat kell figyelembe vegyük.

Ahhoz, hogy egy gépet tökéletesen be tudjuk a testméreteire állítani egy 210cm magas és egy 160cm magas felhasználónak egyaránt, akkor olyan gépet kell keresnünk amelyik szabályozható méretekkel rendelkezik. Ebből a legjobb megoldást a Cybex EAGLE sorozat adja, ami szélesebb beállítási lehetőséget kínál, két funkcióban is használható speciális tengelykapcsolata hagyományos és 27-38%-al emelt terhelést biztosít, miközben védi az ízületeket. Az átlagosnak számító gépcsaládok kevesebb beállítást biztosítanak, esetenként nem megfelelő helyre esik a mozgástengely, nem megfelelő szögben emelkedik vagy zár össze a mozdulat. Vannak gépek amelyek sok lapsúlyt kínálnak, mégsem jelenik meg ez a súly a gyakorlatvégzés közben, mivel a csigák erőátviteli aránya 1:3, esetleg 1:4 a hagyományos gépek 1:2 arányhoz képest, így sok súly a nagyszámú csigasoron vész el, nem jelenik meg az izmaink alatt. Vannak gépek amelyek egyes mozdulat végzése közben a gép más részét mozgatja, dönti, az ízületkímélés jegyében, holott tudjuk, hogy egy működő ízületet további, eltérő irányú mozgással terhelni azt jelenti, hogy az adott ízületet nem védjük, de végletesen szélsőségesen és feleslegesen túlterheljük. Ez néhány a több tucat fontos ismeretből, ami ahhoz kell, hogy jól választhassunk.

Mindezek teljes kifejtésére kevés ez a felület, ezért kérje segítségünket. Felmérjük terveit, tanácsot adunk, 3D tervet készítünk,segítjük a kivitelezést.

Kínálatunkban csakis a legjobb gépcsaládokat tartottuk meg, ezeknek a legjobb a szolgáltatása, ízületkímélő a mozgása, mindezek mellett persze nagyszerű a megjelenésük. Egy terem teljes gépkínálatának kiválasztásához az egyes izomcsoportok terhelésére hasonló arányban, számban kell lehetőség szerint a gépeket kiválasztani.

Flex, Hammer Strength, Life Fitness, Cybex, Precor, Technogym, Matrix márkákból választva megtapasztalhatjuk, hogy jobb az ülések, háttámlák minősége, erősebbek a felhasznált csapágyak, jobb minőségű a gumi fogás, a festés minősége és a gépek tartóssága. Mindegyiknek van előnye és hátránya, nem véletlen, hogy az edzés minőséget a zászlajukra tűző termek általában vegyesen válogatnak ezekből.

A Hammer Strength hagyományosan jó ebben a kategóriában, bár a 30 éve fejlesztett gépei közül sok mára már elavult, léteznek a piacon jobb megoldások, gépei rendelkeznek tárcsatartó szarvakkal, de túl nagy helyet foglalnak el. Lapsúlyos gépei jók, de a megjelenésük a múlt évszázadot idézik-hiszen akkor tervezték őket.

A Cybex gépek kiváló biomechanikai pályával rendelkeznek, kis helyen elférnek, de szabadsúlyos gépei nem rendelkeznek tárcsatartó szarvakkal. Lapsúlyos gépei a legjobb,biomechanikailag helyes mozgásokat tartalmazzák. Az EAGLE sorozat a szakmában egyedülálló szabad mozgást engedélyez a gép karjainak, így nagyobb edzés hatást biztosítva kisebb ízületi terhelés mellett. Kellően nagy súlyoszlopokkal dolgozik-

A Precor szabad súlyos gépek nagyszerű mozgás pályával rendelkeznek, közepes-nagy méretűek és rendelkeznek tárcsatartó szarvakkal.

A Matrix gépek jó működési tartományt kínálnak és többnyire rendelkeznek tárcsatartókkal.

A Hoist gépek némelyike megfelelő biomechanikai pályával rendelkezik, de sok közülük éppen ellene hat annak az ízületkímélő mozgásnak, amiivel hirdetik. Ezek a gépek egy mozgásban lévő ízületet terhelnek egy másik testrészünk mozgatásának bevonásával, így többirányú terhelést adva az ízületeknek. Edzéshatás növekedés nulla, ízület roncsolás 100%.

A Technogym gépek a szakma legszebb gépei, de működési mechanikája az izmokra kifejtett hatása sok esetben nagyon gyenge. Sokan használják mégis a nagyszerű külseje miatt.

Az otthoni edzésünkhöz olyan kondi gépet válasszunk, amin elvégezhetjük a legkedveltebb edzésgyakorlatainkat. Gyakori igény a fekvenyomás, amit mindenki az erre kifejlesztett fekvenyomó padon szeretne végezni, pedig otthonra vagy szállodai konditerembe a legjobb megoldás a guggoló keret. Ezen akár 100 különböző gyakorlatot lehet elvégezni. Többek között a : fekvenyomás, guggolás, húzódzkodás, felhúzás, lökés, mellgyakorlatok, hát gyakorlatok, láberősítő gyakorlatok, karizom erősítő gyakorlatok. Mindehhez nem szükséges fekpad, bicepsz pad, más kiegészítő, csak egy állítható pad, amit a kerethez használva elvégezhetünk minden gyakorlatot, ami az otthoni kondi teremben felmerülhet igényként..

Egy otthoni teremben a guggoló kerethez elég 150-180kg tárcsa. Egy fitnesz teremben javasolt a rúddal használt kondigépek és padok esetében 100kg tárcsasúly. Ez egy közepes konditeremnél általában 1500kg , egy nagy esetében akár 3-4 000kg.

Kondigépre akkor is szükségünk van, ha crossfit termet üzemeltetünk, vagy ha szállodai vendégeknek kínálunk fitneszt.

Ha csak kicsit is bizonytalan bátran forduljon hozzák tanácsért.

25 éves tapasztalatunkkal állunk a rendelkezésére.