Rendezés

Keresés pontosítása


Kézi súlyzó, kettlebell, medicin és súlylabda, edzőszalagok, TRX kötelek, súlytartó és medicinlabda állványok funkcionális edzésekhez

A funkcionális edzés olyan önálló eszközökkel végzett nagy szakmai és anatómiai tudást igénylő edzésforma, amihez aerobik súlyzó, súlytárcsa, kettlebell, súlytartó állvány, szökdelő pálya, valamint fitnesz és medicinlabdák, súlygolyók és slam labdák, erősítő gumiszalagok, funkcionális állvány és TRX kötelek egyaránt hozzá tartoznak.

A gyakorlatokat ezekkel a nagyobb mozgásszabadságot biztosító eszközökkel végezzük. Ennek előnye és hátránya ugyanúgy megtalálható. Előnye az, hogy a funkcionális edzéssel elérhető képességek sokkal közelebb állnak a hétköznapi életünkben előforduló kihívásokhoz, terhelésekhez, ezért jóval nagyobb segítséget adhatnak hétköznapjainkban, mint egy méretesre gyúrt bicepsz, aminek nem sok hasznát vesszük.

Ez az edzésforma nem csak a súlyok egyszerű leküzdésére épül, de igyekszik hasonló mozdulatokon keresztül mozgatni azokat, mint amiket a munka helyünkön, iskolában, vagy a kertben használunk. Így sokkal jobb hátteret biztosít a napi kihívások leküzdésére.

Mindezek teljes kifejtésére kevés ez a felület, ezért kérje segítségünket. Felmérjük terveit, tanácsot adunk, 3D tervet készítünk,segítjük a kivitelezést.

A funkcionális edzés másik oldala a jóval nagyobb sérülésveszély. Az eszközök kevés fix támaszt, viszonyítási pontot adnak, ezért az izom húzódások, túlterhelések , egyéb sérülések száma jóval nagyobb, mint a gépes edzések során.

Igazán összetett és komoly edzést kínál a felső test izmaira a majomrácson való mászás, a húzódzkodás, tolódzkodás, a battle rope váltott kezes, vagy páros karos rázása. A medicinlabdák célra dobása a funkcionális állvány célterületeire, vagy az edző társunk kezébe. A kis fekvőtámasz keret a mell és karizmokat mozgatja meg leginkább, a power bag súlyzsák gyakorlat a teljes test izomzatára hat a legtöbb esetben, akárcsak a súlyszán.

A súlymellény nagyobb ellenállást biztosít a gyakorlatok végzésekor, az egyensúly lap a teljest testet bevonja az egyensúlyunk megtartásához. A TRX tréner önmagában közel 100 gyakorlat végzését teszi lehetővé, de vigyázzunk a biztonságos kivitelezésre. A 3 az 1-ben ugródoboz nagyszerű lehetőséget biztosít a szökdeléses edzésekhez.

Ha csak kicsit is bizonytalan bátran forduljon hozzák tanácsért.

25 éves tapasztalatunkkal állunk a rendelkezésére.