Rendezés
Összehasonlítás (0)
Tételek: 1 - 24 / 42 (2 oldal)
Tételek: 1 - 24 / 42 (2 oldal)

A treadmill , akár használt a legelterjedtebb kardió edzőgép az egész világon. Egy jól kiválasztott futópad többfajta lehetőséget kínál a testünk terhelésére. Futhatunk előre, hátrafelé vagy akár oldal irányba a kívánt izomterhelés függvényében.

A kardiógépenn optimálisan végrehajtott edzés alatt akár 1000 kcal kalóriát is elégethetünk óránként.

A legjobb edzőtermi márkái név sorba rendezve : Cybex, Freemotion, Life Fitness, Matrix, Precor és végül, de nem utolsósorban Technogym.

Kedvezményes kamatmentes kölcsönre is kaphatóak.

Értékelés:

Hatékonyság: 10/10

Funkcionalitás: 10/10

Ízületi védelem: 10/9

Milyen a jó futógép?

A futógépen történő kényelmes futás alapja a megfelelően nagy futófelület. Ezen kényelmesen lázán végezhetjük a kardió edzésünket anélkül, hogy a lábunkat kelljen figyelni. A futófelületnek minimum 150 cm hosszúnak és 50 cm szélesnek kell lennie. A nagy motorral szerelt kardiógépek nagyobb futófelületet is képesek mozgatni

A futógép futófelületének megfelelő rezgéscsillapítással kell rendelkezniük. A legújabb fejlesztések (persze minden gyártónál más módon) arra törekednek, hogy a futófelület eleje nagyobb sülyedést és az ezzel járó nagyobb nagyobb csillapítást kínáljon, hiszen a futó lába a futás repülő szakaszát követő becsapódáskor a saját testsúlyának a két – két és félszeresével érkezik a felületre. Amikor azonban a szőnyeg hátrafuttatja a lábunkat akkor jobb egy kemény felületről elrugaszkodni. Ha puha felületről rugaszkodunk el, akkor az a lábszár feszítő izmait túlterheli és hosszú távon akár csonthártya gyulladást is okozhat. Ugyanezt tapasztaljuk akkor is amikor sima aszfalton vagy túl kemény futófelületen futunk.

A biztonságos futóedzések végrehajtásához  rendelkezni kell megfelelő méretű (nem túl szűk) kényelmes kapaszkodókkal is.

A legmodernebb professzionális elektromos kardiógépek általában 8 – 20 különböző programot kínálnak. Ha ennél nagyobb a kínálat akkor az egyes programok csak kis mértékben térnek el egymástól ezért nem is tudjuk rendesen kihasználni őket.

Egy jól használható, minden igényt kielégítő kardiógépnek maximális sebessége 20 – 25 km/h amihez egy 3- 6 Le-ős motorra van szükség. Az ennél kisebb teljesítményű motorral rendelkező futógép csak szállodai vagy otthoni használatra alkalmas.

Ugyancsak azt mondhatjuk, hogy a termi futógép maximális emelkedési szöge a 15 -25 %, az ennél kisebb emelkedési szöggel rendelkező futógép csak otthoni használatra alkalmas.

Több mit 20 éves szerviztapasztalatunk alapján kijelenthetjük, hogy a legtartósabb és legolcsóbban üzemeltethető futópadok a Precor gépei. Utána következnek a Cyebex, a Matrix, a Life Fitness és végül a Technogym futópadjai.

Használt futópadok

Cégünk által forgalmazott használt futópadok mindig felújítva kerülnek eladásra. A futópad szerviz a felújítás során a futógépen minden fontos alkatrészt kicserél, a használt futógépek szinte új állapotba kerülnek és az eredeti ár 30 – 50 százalékáért értékesítjük.

Ezzel megpróbálunk lehetőséget teremteni, a nagy teljesítményű professzionális futópadok otthoni használatára.

Jó tanácsok

Figyeljünk a dőlt szögben történő terhelésekkel (akár séta, akár futás), mert ekkor sokkal jobban megterheljük ízületeinket, mint a hagyományos edzésnél.

Ha nagyobb túlsúllyal rendelkezünk és fogyni szeretnénk, akkor ne a futógép legyen az első kardiógépünk, hanem kezdjük inkább egy háttámlás biciklivel.

Egyes futógép típusok jobban védik ízületeinket mint más típusok. A puha futófelület becsapós, mert miközben kellemesen finomnak érezzük a futást mégsem védi, hanem terheli az ízületeinket.

Ha csak kicsit is bizonytalan bátran forduljon hozzák tanácsért.

25 éves tapasztalatunkkal állunk a rendelkezésére.