Rendezés
Összehasonlítás (0)
Tételek: 1 - 8 / 8 (1 oldal)

36,449-,Ft
0 (0)
3 pár súlytárcsa + rúd + 1 pár rúgós szorító

50,546-,Ft
0 (0)
2 kg – 10 kg/pár + súlytárcsa + rúd + szorító (20 kg)

139,700-,Ft
0 (0)
4kg -25kg/pár - 15 különböző súlykészletet helyettesít. (48 kg)

1,651-,Ft
0 (0)
Vinyl bevonatú aerobic kézisúlyzó 1 kg-os Az ár 1 db-ra vonatkozik.

3,302-,Ft
0 (0)
Vinyl bevonatú aerobic kézisúlyzó 2 kg-os Az ár 1 db-ra vonatkozik.

4,953-,Ft
0 (0)
Vinyl bevonatú aerobic kézisúlyzó 3 kg-os Az ár 1 db-ra vonatkozik.

6,604-,Ft
0 (0)
Vinyl bevonatú aerobic kézisúlyzó 4 kg-os Az ár 1 db-ra vonatkozik.

8,255-,Ft
0 (0)
Vinyl bevonatú aerobic kézisúlyzó 5 kg-os Az ár 1 db-ra vonatkozik.
Tételek: 1 - 8 / 8 (1 oldal)

Body Pump készlet, egykezes állítható kézisúlyzó, kézisúlyzó szett és aerobic kézisúlyzó funkcionális edzésekhezt

A súlyzó kétségkívül az egyik legnépszerűbb fitneszeszköz. A legelterjedtebb súlyzók az öntöttvas súlyzók amelyek majdnem minden edzőteremben megtalálhatók. Tartósak, jól viselik a nagy igénybevételt és a texturált markolatuk megfelelő fogást biztosít. Ezek a súlyzók a legolcsóbbak. Egyik nagy hátrányuk, hogy a sok használattól szembetűnő esztétikai változásokat tapasztalunk rajtuk. Másik nagy hátrányuk az állítható kézisúlyzókhoz képest, hogy a tárolásuk nagy helyigénnyel jár.

A már magasabb kategóriába tartozó kézisúlyzóknál az öntöttvas súlyzókat neoprén (szintetikus gumi), vinyl (kemény műanyag) vagy uretán (kemény, de mégis rugalmas műanyag) bevonattal látják el. Illetve léteznek krómozott acél kézisúlyzók is. A szokásos öntöttvas súlyzókhoz hasonlóan ezek is jól textúrált markolattal rendelkeznek. A gumi és az uretán bevonattal ellátott kézisúlyzók nagyobb tartósságot, nagyobb tompítást biztosítanak. Az uretán bevonatú súlyzók tartóssága 3 - 4 szerese a gumi súlyzókénak ráadásul az uretán saját eredeti tónusukban kopik. Hátrányukként csak a magasabb árat lehet felhozni.

A vinyl és a neoprén bevonatú súlyzók kisebb súlyúak, általában aerobik edzésekhez használhatók. A vinyl bevonatú súlyzó előnye a neoprén bevonatúval szemben, hogy a műanyag bevonat higiénikusabb és könnyen tisztítható akár egy nedves törlőronggyal.

Felépítésük szerint háromféle kézi súlyzótípust különböztetünk meg fix vagy rögzített fejű súlyzók, állítható súlyzók és aerobik vagy stúdió súlyzók.

Fix vagy rögzített kézisúlyzó

A rögzített fejű kézisúlyzók az edzőteremben előforduló leggyakoribb súlyzók. Általában párban találhatóak és 1kg és 100 kg közötti súlytartományt fednek le. Az otthoni vagy a kisebb edzőtermekben 2,5 kg – 30 kg tartományt használnak, míg a nagyobb létesítményekben 2,5 kg– 50 kg súlyt használnak. Az 50 kg - 100 kg súlytartományt általában már csak a súlyemelők és a testépítők használják.

Rögzített gumi kézisúlyzó

A rögzített gumi súlyzók külső gumi védőbevonata nem csak ellenáll a tárós igénybevételnek, de a külső gumi védőbevonat megvédi a súlyzót és a súlytartó állvány a sérülésektől, ráadásul jelentősen csökkenti a zajt amikor a felhasználó leejti a súlyzót.

Rögzített uretán kézisúlyzó

A rögzített uretán kézisúlyzók prémium kategóriájú súlyzók. Sokkal látványosabbak, erősebbek, jobban ellenállnak a sérüléseknek, jobban tompítanak és nincs meg a jól ismert „gumi szaguk”.

Állítható kézisúlyzó

Ritkábban találni edzőtermekben, de az otthoni súlyzós edzésekhez tökéletes helytakarékos választás.

A legtöbb állítható súlyzó különböző súlyú súlytányérokat tartalmaz, amelyeket le kell venni vagy fel kell tenni a súlyzórúdra. Ez bizonyos kellemetlenséget okoz a gyakorlatok elvégzése közben. Ezen a kényelmetlenség kiküszöbölésére fejlesztették ki a gyors állítású kézisúlyzókat, amelyeknél a súly állítása csak egy gomb megnyomásával vagy egy tárcsa elforgatásával történik.

Az általunk is forgalmazott Flex Egykezes Gyors Állítású Kézisúlyzó 16 db súlykészletet tud helyettesíteni. Súlyzónként 4 kg – 24 kg-os súlytartományban 2 kg-os súlynöveléssel és egyszerű gomb állítású súlyváltoztatással.

Aerobic vagy stúdió súlyzó

Az earobic súlyzókat a teljes felületükön beleértve a markolatot is neoprén vagy vinyl bevonattal látják el. A teljes bevonat megkönnyíti a súlyzók megfogását és egyben védi a súlyzót a különféle sérülésektől is. A súlyzók feje általában három vagy hatszögletű, de mindenképpen gördülés gátló (szögletes) kialakításúak, ezért a gyakorlatok végzése közben soha nem gurulnak el. Általában 0,5 kg – 10 kg-os súlytartományt fednek le.

A vinyl vagy neoprén bevonatú súlyzók általában szín-kódoltak, de sajnos a kódolás a különféle gyártóknál nem egyezik meg.

Body Pump szett

A Body Pump gumi súlytárcsái két kivágott fogantyúval biztosítják a jobb tapadást és a könnyű ujjainkkal körbefogható biztonsági fogást, ezért könnyen és gyorsan le és felszerelhetők a súlyzórudakra, valamint önálló kézisúlyzós gyakorlatokhoz is használhatóak. A hatszögletű gumi súlytárcsák megakadályozzák a tárcsa átfordulását. A tárcsasúlyok szín-kódoltak, hogy segítsék az egyszerű kiválasztás.

A Body Pump krómozott súlyzórúdjának markolata neoprén bevonattal bevonatú stabil és kényelmes fogást biztosít.

Ha csak kicsit is bizonytalan bátran forduljon hozzák tanácsért.

25 éves tapasztalatunkkal állunk a rendelkezésére.