Rendezés
Összehasonlítás (0)
Tételek: 1 - 10 / 10 (1 oldal)
Tételek: 1 - 10 / 10 (1 oldal)

Az otthoni kardióedzések egyik lekedveltebb kardióedzőgépe a az evezőgép, amit néhányan evezőpadnak hívnak amely a leginkább visszaadja az evezés élményét. Az evezőgép a cross trénerekhez hasonlóan a test minden izomcsoportját megmozgatja miközben pulzusunkat magasan tartja ezért használatával komoly eredményeket érhetünk el felső testünk és lábizmaink erősítésében, szálkásításában. Javíthatjuk az állóképességünket, miközben hatékony zsírégetést is végzünk.

A különböző típusú evezőgépek ugyanazon az elven működnek, egy vízszintesen csúszó vagy gördülő ülésen ülve erőteljes húzó- és tolómozdulattal előre-hátra mozgunk. A húzó mozdulatnál a felsőtestünket, míg a tolómozdulatnál a lábizmainkat dolgoztatjuk. A tökéletes levegővétel fejlesztéséhez és a test tonizálásához tökéletesen megfelel.

A meghajtás szerint kétféle evezőpad típust különböztetünk meg. A modern huzalmeghajtásos és a régebbi típusú hidraulikus teleszkópos meghajtást. A hidraulikus meghajtásnál az evezés a hagyományos csónakázásnak megfelelő íven történik, míg a zsinóros meghajtásnál a huzal végén elhelyezett kapaszkodót mozgatjuk egy egyenes íven előre-hátra.

Az evezőgép ellenállása lehet légellenállású, vízellenállású, mágnesfékes. A hidraulikus teleszkópos esetben a teleszkópon lévő tekerőgombbal szabályozható az ellenállás.

Az edzés intenzitását a csapássebesség (evezési sebesség) és a a húzókábel ellenállásának a növelésével fokozhatjuk így egy nagyon komoly kardióedzést és egy bodytraining kombinációt érhetünk el.

Értékelés:

Hatékonyság: 10/10

Funkcionalitás: 10/8

Ízületi védelem: 10/10

Jó tanács

Nagyon fontos az evezőpad helyes használata, hogy elkerüljük a helytelen testtartásból származó gerincpanaszok kialakuláslást.

Nem javasolt az evezőpad használata térdízületi problémák fennállása esetén sem..

Használt, felújított evezőgép

Az általunk forgalmazott használt evezőpadokat mindig felújítva kínáljuk eladásra. A felújítás során a az evezőgépen minden fontos alkatrészt kicserélünk, a gépet szinte új állapotba hozzuk és az eredeti ár 30 – 50 százalékáért értékesítjük..

Ezzel megpróbálunk lehetőséget teremteni, a nagy teljesítményű professzionális evezőgépek otthoni felhasználására.

Ha csak kicsit is bizonytalan bátran forduljon hozzák tanácsért.

25 éves tapasztalatunkkal állunk a rendelkezésére.